Logo Drijver Music

Biografie Drijver Music


Mijn naam is Michiel Drijver, ik ben geboren op 2 juni 1983 in Den Burg op Texel!

Drijver Music biografie Muziek is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader en moeder speelden al vele jaren bugel bij muziekvereniging 'D.E.K.' (Door Eigen Kracht) in Den Hoorn. Op 10-jarige leeftijd begon ik met het bespelen van de trombone, een aantal jaren later kwamen hier piano-, theorie-, en solfegelessen bij.

Na mijn eindexamen VWO op OSG 'De Hogeberg' in Den Burg, ging ik studeren aan de PABO te Alkmaar om mijn droom om leerkracht te worden, waar te maken. Gelijktijdig met de PABO studeerde ik aan het conservatorium van Alkmaar Harmonie- en Fanfaredirectie bij Jan Schut en specialiseerde ik mij in (kinder-)koordirectie. De combinatie onderwijs en dirigeren was een gouden zet waar ik ook nu nog veel profijt van heb. Na het behalen van het diploma voor leerkracht basisonderwijs besloot ik mijn carriere als student af te sluiten met een tweejarige opleiding tot Docent Muziek (Schoolmuziek)

Na een aantal jaren als docent muziek op de 'De Hogeberg' gewerkt te hebben, ben ik momenteel als leerkracht van groep 8 en cultuurcoordinator verbonden aan basisschool 'De Tweewegen' in Wieringerwaard. Naast muziekvereniging Wieringerwaard dirigeer ik bij muziekvereniging St. Caecilia Wervershoof. Ook geef ik door het hele land succesvolle workshops voor volwassenen en jongeren onder de titel 'Ontdek je muzikale talent op een muziekinstrument!'. Tijdens deze workshop leren mensen binnen een dag de basisbeginselen van het bespelen van een blaas- of slaginstrument. Aan het einde van de dag doen ze mee in het blaasorkest.

Tijdens mijn werkzaamheden als dirigent en docent muziek probeer ik op creatieve wijze een compleet programma samen te stellen door te werken met o.a. thema's, show, cross-overs, choreografie, lichteffecten, zang, solisten, passende kleding, film en drama. Hierbij probeer ik op enthousiaste en inspirerende wijze zowel publiek als orkest te laten ervaren dat (blaas-) muziek de moeite waard is!

Door het werken vanuit een duidelijke visie op leiding geven en dirigeren, echt in contact te zijn met mensen en het betrekken van de muzikanten bij het muziek maken ontstaat er een grote mate van betrokkenheid en eigenaarschap. Met het werken vanuit klank, sfeer, verhaal en muzikale lijnen ontstaat verbinding tussen de musici. Een groep kan dan in flow komen, de ultieme muzikale beleving!